Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak probíhal osudový silvestr v Kolíně? Policie zveřejnila novou statistiku

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Kolín nad Rýnem - V centru Kolína nad Rýnem se podle německé policie během silvestrovských oslav nenashromáždili převážně přistěhovalci ze severní Afriky, jak tvrdila původně, ale lidé ze zemí jako je Sýrie, Irák nebo Afghánistán.

Policisté o silvestrovské noci dočasně zadrželi více než 100 lidí a ověřili totožnost zhruba 650 osob. Dosud policie uváděla, že šlo převážně o muže ze severoafrických zemí. Až dnes zveřejnila údaje, které uvádějí věci na pravou míru.

Nejvíce mezi zadrženými bylo Iráčanů (99), Syřanů (94), Afghánců (48) a Němců (46). Osob ze severní Afriky na místě bylo zřejmě jen velmi málo. Marocké občanství zjistila policie u 17 lidí a alžírské u 13.

Celkem na oslavy do centra Kolína nad Rýnem dorazilo kolem 2000 "severoafricky nebo arabsky vypadajících mladých mužů," konstatovala policie, která kvůli svému postupu na Silvestra musela čelit i nařčením z rasismu.

Témata:  Německo uprchlíci Silvestr

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy