Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo se zúčastní Trumpovy inaugurace? Štáb zveřejnil seznam celebrit

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: Reprofoto YouTube

New York - Organizátoři inauguračního ceremoniálu Donalda Trumpa dnes zveřejnili předběžný seznam celebrit, jejichž účast se očekává.

Pozvaní umělci vystoupí v předvečer inaugurace na prostranství u Lincolnova pomníku ve Washingtonu.

Hlavními účastníky slavnostního večera budou countryový zpěvák Toby Keith, zpěvačka Jennifer Hollidayová a rockové skupiny 3 Doors Down, The Piano Guys, Lee Greenwood a RaviDrums. Na pódiu se rovněž objeví americký oscarový herec Jon Voight. Očekává se, že ke shromážděným promluví i budoucí prezident.

Seznam celebrit je značně skromnější, než v případě inaugurace Baracka Obamy v roce 2009. Tehdy přišla prvnímu černošskému prezidentovi gratulovat řada superhvězd včetně skupiny U2, rockera Jona Bon Jovi, Shakiry, Beyoncé, hudebníka Bruce Springsteena nebo legend americké kultury Stevieho Wondera, Denzela Washingtona a Toma Hankse.

Trump se od počátku volební kampaně potýkal s nepřízní liberální umělecké scény a mnozí účast na inauguraci odmítli. Oslovena byla mimo jiné skupina Beach Boys, nedostaví se ani italský nevidomý tenorista Andrea Bocelli.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy