Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Všichni se změníme v muslimy, jsme hloupí a uprchlíci si zvyknou na peníze, varuje duchovní

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Řím - Prominentní postava italské katolické církve tvrdí, že všichni „brzy budou muslimové", protože Itálie žije ve stále více světské společnosti, kterou ale silně ovlivňuje rostoucí počet migrantů. Tvrdí také, že je chyba dávat migrantům peníze.

Monsignor Carlo Liberati, italský arcibiskup, v souvislosti s rostoucím počtem zadržovacích středisek otevíraných v Evropě, varoval, že jde o způsob, jakým by se islám mohl brzy stát hlavním náboženským proudem.

„Za 10 let budeme všichni muslimové – a to kvůli naší hlouposti. Itálie a Evropa žijí pohanským a ateistickým způsobem života. Dělají zákony, které jdou proti Bohu a vyznávají pohanské tradice. Tento morální a náboženský úpadek podporuje islám,“ cituje slova duchovního server Express.

„Máme slabou křesťanskou víru. Církev v dnešní době nefunguje dobře a semináře jsou prázdné. Farnosti jsou to jediné, co ještě funguje. Potřebujeme opravdový křesťanský život. To vše otevírá cestu k islámu. Kromě toho mají děti a my ne. Jsme v plném ústupu,“ varuje Liberati.

Liberati tvrdí, že touha Itálie pomáhat lidem jiné národnosti způsobuje, že je země na mizině a že lidé chudnou. „Pomáháme neprodleně těm, kteří přichází zvenčí a zapomínáme na mnoho chudých a starých Italů, kteří jedí odpadky. Potřebujeme politiky, kteří se v první řadě postarají o Italy. O naše mladé lidí a nezaměstnané,“ myslí si.

„Jsem demonstrant. Kdybych nebyl kněz, demonstroval bych na náměstích. Jaký má smysl přijmout mnoho migrantů, kteří místo poděkování za jídlo, které jim dáváme, vše prostě vyhodí, tráví hodiny se svými mobilními telefony a dokonce vyvolávají nepokoje?“ zlobí se Liberati, který dokonce obvinil katolickou církev, že daruje příliš mnoho peněz novým migrantům.

„Dát peníze na migranty bloumající po městě je nejen špatné, ale morálně škodlivé, protože podporujeme jejich chování a oni si na to zvyknou. Nemluvě o tom, že je krmíme. Myslím, že to někdy způsobuje vznik sítě žebráků. Vzpomínám si, že můj otec pracoval velmi tvrdě jako migrant v Austrálii, abych mohl jít do semináře. Takže on sám na vlastní kůži zažil nepohodlí chudoby a vznešenou ctnost vděčnosti,“ dodal duchovní.

Témata:  Itálie muslimové uprchlíci

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy