Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Thajsko postihly masivní záplavy, vyžádaly si 40 obětí

Thajští vojáci
Thajští vojáci
Foto: Tereza Váchová, EuroZprávy.cz

Bangkok - Počet obětí záplav na jihu Thajska stoupl na 40 a v regionu, který se zaměřuje na produkci kaučuku a turistiku, se očekávají v příštích dnech další deště.

Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na informace úřadu pro prevenci a zmírňování následků katastrof.

Trvalé deště přišly v období, které je obvykle obdobím sucha, a vyvolaly záplavy na celém jihu. Přerušily silniční i železniční spojení, ohrožují zemědělskou úrodu a týkají se asi 1,6 milionu lidí.

"Nejhorší není za námi. Očekáváme tento týden další déšť, zatímco úklidové práce pokračují v místech, kde voda ustoupila," řekl agentuře Reuters šéf úřadu Chatchai Promlert. Meteorologický úřad na svých internetových stránkách uvedl, že další déšť má přijít v pondělí.

Období dešťů je v Thajsku obvykle od června do listopadu. Záplavy, které začaly 1. ledna, přišly po neobvykle silných deštích v této sezoně.

Témata:  Thajsko povodně déšť

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy