Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko chce urychlené setkání Putina s Trumpem

Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Foto: kremlin.ru

Moskva/Washington - Čím dřív se uskuteční setkání Donalda Trumpa s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, tím lépe. V rozhovoru v americké televizi NBC to dnes prohlásil Putinův mluvčí Dmitrij Peskov.

Putin podle mluvčího pošle Trumpovi k páteční inauguraci blahopřání, jak to vyžaduje diplomatický protokol. "Další už závisí na nich, bude to jejich rozhodnutí. Každopádně spolu budou muset jednat," konstatoval Peskov.

Média dnes zaujala informace britského listu The Sunday Times, že Trump a Putin se sejdou několik týdnů po inauguraci, pravděpodobně v islandské metropoli Reykjavíku.

Summit by se tak uskutečnil v místech, kde se v roce 1986 konalo historické setkání Ronalda Reagana s Michailem Gorbačovem, které přispělo k omezení jaderných zbraní a k uvolnění napětí mezi supervelmocemi.

Témata:  Vladimír Putin Donald Trump Dmitrij Peskov Rusko USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy