Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Syrská armáda zabila při ostřelování u Damašku 12 civilistů

Sýrie
Sýrie
Foto: Pixabay

Damašek - Syrské armádní jednotky ostřelovaly oblast u Damašku obsazenou povstalci. Zabily nejméně 12 civilistů a dvě desítky dalších zranily.

Oznámili to syrští aktivisté působící v oblasti. Granáty podle nich dopadly na hotel ve vesnici Dajr Kanún, kam se uchýlilo mnoho lidí prchajících z oblastí intenzivních bojů. Novináři mají podle agentury AP k dispozici snímky zkrvavených hotelových prostor a těl zabitých lidí. Celý objekt byl poničen.

Podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) je mrtvých v Dajr Kanúnu sedm, ale počet obětí se bude zvyšovat, protože mnoho zraněných je v kritickém stavu. Obec se nachází v údolí Barada, které mají pod kontrolou povstalci a kde se nacházejí zdroje vody pro hlavní město Damašek.

U východosyrského města Dajr az-Zaur, na které v sobotu zaútočili radikálové z hnutí Islámský stát, pokračuje ofenziva islamistů. Na tamní leteckou základnu útočí z několika stran. Podle SOHR extremisté obsadili i vrch nad městem, z něhož mohou kontrolovat okolí.

Témata:  Sýrie Syrská krize Armáda Sýrie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy