reklama

Scaramucci zároveň přiznal, že se Trump snaží vybudovat i silné vazby s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Podle Scaramucciho slov bude pro Trumpa vztah s Putinem stejně důležitý jako s Angelou Merkelovou. Scaramucci Trumpa nechce vidět jako člověka se špatnými vztahy s lidmi a v žádném případě jako někoho, kdo považuje Evropu jako slabou.

Mělo by EU opustit více zemí? 

Reprezentant Trumpova týmu prohlásil, že vztahy USA a Evropy budou v dalších měsících silnější, než kdykoliv jindy. Podotkl však, že struktury a listiny USA jsou v rámci přípravy na 21. a 22. století, nikoli 20. století. Reagoval tak na dva rozhovory Trumpa pro evropská média, kde nově zvolený americký prezident prohlásil, že struktury a listiny NATA jsou zastaralé. Trump dokonce dodal, že Evropskou unii by mělo po VB opustit více zemí.

Trump Merkelovou kritizoval za otevření hranic 

Republikánský miliardář Trump, který se ujme úřadu v pátek, v poslední době Merkelovou i veřejně kritizoval. To když označil její rozhodnutí otevřít hranice stovkám tisíc migrantů jako katastrofické. V Davosu se celkově sešlo na tři tisíce politických a podnikatelských špiček světa.