Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obnažené feministka osahávala rozkrok Donalda Trumpa

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Madrid – Aktivistka feministické skupiny FEMEN svlečená do půli těla napadla Donalda Trumpa. Ne toho živého, ale jeho voskovou figurínu v životní velikosti. K činu podle agentury Reuters došlo během úterního slavnostního shromáždění v madridském muzeu voskových figurín.

Zpravodaj agentury Reuters, který byl na místě, uvedl, že viděl, jak se žena dostala přes bezpečnostní lana a položila ruku na rozkrok sochy. U toho křičela: „Chyťte patriarchát za koule“. Pracovníci muzea se ženu snažili několik minut umlčet, nakonec ji vyvedli zadními dveřmi.

K odpovědnosti za čin se později na Twitteru přihlásila skupina FEMEN, která k tomu uvedla: „FEMEN prostě popadla Trumpovu sochu v Madridu za koule“. Jde o narážku na slova Trumpa, který mluvil o tom, že může ženy osahávat v rozkroku, protože celebritám je dovoleno vše.

Grab patriarchy by the balls! #FEMEN pic.twitter.com/WctiZFNWvq

— FEMEN (@FEMEN_Movement) 17. ledna 2017

 

Gonzalo Presa, vedoucí komunikace madridského muzea, nazval tento způsob protestu „nepříjemným". „Pokud to chtěly udělat, měly to udělat přímo jemu. Tohle je až příliš jednoduché,“ řekl pro agenturu Reuters. Dodal, že řemeslníci vytvářeli voskovou figurínu tři dny a že kladli zvláštní důraz na barvu a styl Trumpových typických vlasů.

FEMEN je mezinárodní skupiny, která pochází z Ukrajiny a je známa pro používání nahoty při protestech za ženských práv.

Témata:  Donald Trump FEMEN Španělsko

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.