Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenské úřady nařídily stáhnout výrobek české firmy Vitana

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava/Praha - Slovenské úřady nařídily jedné ze slovenských obchodních sítí a logistickému centru stáhnout šarži balení mletého kmínu od české společnosti Vitana.

Učinily tak poté, co ve zkoumaném vzorku analýza potvrdila přítomnost hořčice, která nebyla uvedena ve složení výrobku na jeho obalu.

Vedoucí úřadu slovenské veterinární a potravinové správy Paulína Kojnoková dnes ČTK informovala, že inspektoři vydali zmiňované opatření již krátce před loňskými vánočními svátky. Společnost Vitana na dotaz ČTK uvedla, že šlo o stopové množství látky.

"Podle informace Úřadu slovenské veterinární a potravinové správy bylo v mletém kmínu J.C.Horn detekováno 10,1 mg hořčice. Jedná se o stopové množství, které při běžném použití tohoto výrobku nemůže mít vliv na jeho zdravotní nezávadnost," sdělila ČTK ředitelka oddělení kvality ve Vitaně Martina Frolíková.

Témata:  Slovensko potraviny

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy