reklama

Trump podle agentury AP svůj oblíbený soukromý letoun vyměnil za armádní speciál, v němž se do hlavního města odebrali i členové jeho rodiny. Novináře na palubu nevzal.

Zatím poslední kandidát na vedení vládního rezortu byl dnes jmenován bývalý guvernér státu Georgia Sonny Perdue, který se má stát ministrem zemědělství. V senátních výborech mezitím pokračuje proces slyšení ostatních kandidátů, hlasování o prvních dvou má plénum Senátu na pořadu v pátek. Rozhodovat se bude o navrhovaném šéfovi Pentagonu Jamesi Mattisovi a o Johnu Kellym, který má vést ministerstvo pro vnitřní bezpečnost.

Prezident Trump bude v hlavním městě sídlit v Bílém domě, ale podle lidí z jeho okolí bude často k vidění i ve svém manhattanském mrakodrapu Trump Tower a ve floridském letovisku Mar-a-Lago, které prezident v nedávném tweetu označil za „zimní Bílý dům".

Jeho mluvčí Sean Spicer dnes novinářům řekl, že prezident se bude zdržovat i ve svém novém washingtonském hotelu, který zřídil v rekonstruované a pronajaté budově hlavní pošty nedaleko Bílého domu. Spicer řekl, že hotel je "symbolem vládnutí, kterého se Trump chce držet".