Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Australan chtěl přebrodit řeku, zabil ho třímetrový krokodýl

Nebezpeční krokodýli. Zákaz plavání. Varuje tato cedule
Nebezpeční krokodýli. Zákaz plavání. Varuje tato cedule
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Darwin - 47letý Australan se společně se dvěma ženami snažil přebrodit řeku na severu země, zabil ho krokodýl. Později policisté našli mužovo tělo níž po proudu řeky a v jeho blízkosti ležel 3,3 metru dlouhý krokodýl, kterého zastřelili

Tříčlenná skupinka se vydala přes Východní aligátoří řeku v australském Severním teritoriu nedaleko Národního parku Kakadu. Ženy tok bezpečně překonaly, ale muž zmizel.

Tragédie je prvním smrtícím útokem krokodýla od května loňského roku, kdy krokodýl stáhl pod vodu 46letou ženu, jež si šla pozdě v noci zaplavat v Národním parku Daintree v Queenslandu.

Krokodýli se v roce 1971 stali na základě federálního zákona chráněným druhem a jejich počet v Severním teritoriu od té doby prudce stoupl ze 3000 na odhadem 80.000 až 100.000. Slanovodní krokodýli se dožívají až 70 let a po celou dobu života rostou.

Témata:  Austrálie krokodýli

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 20:05

Ukrajinští piloti budou trénovat na dalších třech nizozemských F-16

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy