Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump navštívil ústředí CIA a ocenil pracovníky. Jste zvláštní a úžasní lidé, řekl jim

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Prezident USA Donald Trump navštívil sídlo Ústřední zpravodajské služby (CIA) ve virginském Langley. Zaměstnancům řekl, že nikdo nemá vyšší mínění o amerických zpravodajských pracovnících než právě on.

Trump také pracovníkům CIA sdělil, že jsou to zvláštní a úžasní lidé."Tolik za vámi stojím," dodal.

Ještě v nedávné minulosti přitom práci CIA kritizoval. Ostře reagoval na nepotvrzené tiskové zprávy, že ruské tajné služby proti němu shromáždily kompromitující informace.

Už v předvolební kampani pak Trump zdůrazňoval, že nevěří informacím mimo jiné od CIA, že ruští hackeři zasahovali do amerických záležitostí, když ukradli elektronickou korespondenci demokratů, což uškodilo Trumpově soupeřce o Bílý dům Hillary Clintonové.

Trump se rovněž zmínil o tom, že prvním zahraničním státníkem, který navštíví USA od jeho příchodu do Bílého domu, bude příští týden britská premiérka Theresa Mayová. Média už upozorňují na podobnost vztahů mezi někdejším americkým prezidentem Ronaldem Reaganem a britskou expremiérkou Margaret Thatcherovou v 80. letech.

Témata:  Donald Trump CIA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy