Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němci zadrželi údajného komplice rakouského islamisty, chystali spolu útok

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín - Německá policie prošetřuje jedenadvacetiletého muže, který čelí podezření z přípravy teroristického útoků na policisty a vojáky. Podle vyšetřovatelů byl komplicem sedmnáctiletého Rakušana.

Podle vyšetřovatelů byl muž komplicem sedmnáctiletého Rakušana s albánskými kořeny, kterého v pátek zadržela policie ve Vídni pro podezření z přípravy teroristického útoku v rakouské metropoli.

Oba muži byli podle vyšetřovatelů v úzkém kontaktu a společně mimo jiné experimentovali s látkami na výrobu výbušnin. Mladý rakouský islamista rovněž v bytě svého komplice v západoněmeckém městě Neuss přespal. Právě tam jedenadvacetiletého muže spolu s jeho manželkou v sobotu zadržela policie na základě tipu rakouských úřadů.

Policisté na místě zabavili mimo jiné počítač a mobilní telefony. Manželku podezřelého později propustili.

Rakouská policie v pátek večer zadržela ve Vídni muže podezřelého z přípravy teroristického útoku. "V posledních dnech jsme dostali informace, že se možná chystá teroristický útok v rakouské metropoli," řekl podle agentury APA policejní mluvčí Thomas Keiblinger. Upozornění přišlo od zahraničních tajných služeb a muž byl sledován. Do Rakouska podle listu Krone přijel dnes.

Témata:  terorismus Německo Rakousko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.