Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Udělali jsme Trumpa prezidentem, vzkazuje nahý Putin. Svět se baví touto parodií

Saturday Night Live nešetří Putina ani Trumpa
Saturday Night Live nešetří Putina ani Trumpa
Foto: YouTube

New York – Tvůrci amerického komediálního pořadu Saturday Night Live stanice NBC se v minulosti několikrát tvrdě pustili do Donalda Trumpa. Nového prezidenta USA nešetří ani v novém díle, který byl vydán po páteční inauguraci. Jednu z hlavních rolí v něm hraje ruský prezident Vladimir Putin.

Komici z pořadu Saturday Night Live pomocí polonahého Putina uklidňovali Američany. „V současné době mnozí z vás mají strach a pochodují v ulicích. Bojíte se, že je země v rukou nepředvídatelného muže,“ vysvětloval v pořadu ruský prezident, kterého hrál Beck Bennett. „Tak to není. Buďte v klidu, já to zvládnu.“

Putin také kritickým okem zhodnotil prvních 36 hodin Trumpa ve funkci. Uvedl, že nový prezident možná není dokonalý, ale že mu pomohl, aby se tam dostal. „Jsem rád, že na vaši inauguraci přišlo tolik lidí," vzkázal Putin Trumpovi a ukázal jednu fotku. „Ale počkejte, to je pochod žen," uvedl s odkazem na velké protestní akce v USA.

Miliony lidí ve Washingtonu a dalších městech po celé USA a ve světě projevily na demonstracích o víkendu nesouhlas s názory Trumpovy administrativy. Masivní návštěvnost na protestech dokonce zastínila relativně malou účast na Trumpově inauguraci.

V pořadu se sice neobjevil sám Trump v podání Aleca Baldwina, pořad SNL si ale vzal na paškál spory o velikost davu při slavnostní inauguraci. Komici poslali novému prezidentovi jednu radu. „Dneska jste šel do CIA a řekl, že se na vás ve Washingtonu přišel podívat 1 milion lidí," řekl „Putin“. „Pokud se chystáte lhát, nedělejte to tak okatě. Řekněte, že se přátelíte s LeBronem Jamesem, ne že jste LeBron James.“

Kromě Putina se v pořadu objevila také Trumpova poradkyně Kellyanne Conwayová v podání herečky Kate McKinnonové. Ve skeči dává Conwayová rozhovor o tom, proč dělá, co dělá. V odpovědi na otázku ukáže pěvecké a taneční číslo ve styl Chicaga – a odhalí svůj skutečný motiv, tedy Fame (slávu).

„Kdo říká, že lhát je umění… Víš, co je zvláštní? Loni jsem podpořila Teda Cruze. Řekla jsem, že se Donald Trump chová neprezidentsky. Je to nahrané na pásce. Ale hej, to je showbyznys." Skutečná Conwayová už v minulosti ocenila McKinnonovou a to, jak ji hraje - na rozdíl od jejího šéfa Trumpa, který výkony Aleca Baldwina dosud neokomentoval.

Témata:  Donald Trump USA Vladimír Putin

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.