Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Politický návrat Hillary a Billa Clintonových? Něco se chystá, tvrdí jejich spolupracovníci

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: state.gov

Washington - Hillary Clintonová se připravuje na svůj politický comeback poté, co utrpěla porážku v amerických prezidentských volbách, když ji porazil republikán Donald Trump. Ještě do konce tohoto roku by se mohla vrátit, naznačil server Politico.

Bývalá první dáma a její manžel Bill Clinton by mohli brzy opět zasáhnout do politického boje, uvádí zdroje, které hovořily přímo s párem a s téměř dvěma desítkami dalších demokratů. Mack McLarty, někdejší blízký spolupracovník Billa Clintona řekl: „I přes velké zklamání je v DNA Clintonových zakódována odolnost. Takže, i když nečekám, že by se snažili prosadit svou autoritu, myslím, že tu bude přirozená a vítaná příležitost k tomu, aby se zapojili.“

Podle serveru by se Hillary Clintonová mohla vrátit už na jaře, mohla by prý vytvářet a tlačit na přijetí konkrétních politických iniciativ. Po porážce v prezidentských volbách se prý nicméně čeká, že ustoupí spíše do pozadí a bude podporovat některé demokratické spojence. Podle Politica bude jednou z jejich priorit vychovávat další generaci demokratických politiků, než že by se sama ucházela o nějaký vysoký post.

Straničtí vůdcové věří, že by se Clintonovi mohli vrátit již v době volby guvernéra v New Jersey a Virginii, které se uskuteční letos v listopadu. Mohli by prý pomáhat při fundrasingu nebo při demokraté kampani.

Skip Rutherford, zakládající člen nadace Clintonových dodal: „Byl bych překvapen, kdyby Bill Clinton odešel z politiky, a to i proto, že má tolik přátel, kteří jsou v ní stále zapojeni a kteří s ním pracovali po mnoho let. Mnoho lidí, kteří působí v politickém světě, se tam dostalo díky Clintonovým, takže je tu celá základna lidí, kteří jsou s nimi spojeni. Pokud by někdo, koho znají, kandidoval do Senátu nebo do jiného úřadu, určitě by ho podpořili.“

Témata:  Hillary Clintonová Bill Clinton USA

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 12:34

USA o útoku na Izrael údajně věděly několik dní dopředu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena v neděli kategoricky odmítla tvrzení tureckých, jordánských a iráckých představitelů, podle nichž Írán 72 hodin před masivním dronovým a raketovým útokem na Izrael varoval Spojené státy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy