reklama

Mezi odsouzenými byli dva občané Kuvajtu, včetně prince Fajsala Abdulláha Džábira Sabaha. Královská rodina je velmi rozsáhlá. Odhaduje se, že členů širší rodiny je okolo 1200, jde o potomky zakladatele dynastie. V zemi nyní vládne emír šajch Sabah Ahmad Džábir Sabah.

Člen královské rodiny byl odsouzen za úmyslnou vraždu a nelegální držení zbraně. K trestu smrti byl odsouzen již v roce 2010 za zabití svého synovce, rovněž prince. Oba muži se údajně pohádali, podle svědků kvůli autům.

Dalšími z popravených jsou občané Bangladéše, Filipín, Etiopie a Egypta. Byla mezi nimi mimo jiné filipínská pomocnice v domácnosti Jakatia Pawaová, odsouzená za zabití dcery svého zaměstnavatele. Filipínské úřady ještě do poslední chvíle bojovaly za její omilostnění.

Další popravenou byla Kuvajťanka, která měla na svědomí zapálení stanu, kde se konala svatební oslava jejího manžela. Při požáru zahynulo okolo 58 lidí, bylo mezi nimi mnoho žen a dětí. Žena se tak svému manželovi mstila za to, že se podruhé oženil.