Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bude Trump kandidovat i v roce 2020? Jeho štáb už si zaregistroval nový slogan

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington – Dva dny před inaugurací nového prezidenta Donalda Trumpa jeho volební štáb zaregistroval nové volební heslo pro prezidentské volby v roce 2020. Heslo loňské prezidentské kampaně si současný americký prezident nechal patentovat již v roce 2012.

S odvoláním na americký patentový úřad USPTO o tom dnes informovala agentura DPA.

V listopadovém hlasování Trump voliče lákal na slogan Vraťme Americe její velikost (Make America Great Again), pro případný boj o druhý prezidentský mandát by chtěl hlasy získat pomocí hesla Udržme Ameriku velikou (Keep America Great).

Že chce heslo Udržme Ameriku velikou používat v kampani před prezidentskými volbami v roce 2020, Trump potvrdil v rozhovoru poskytnutém listu The Washington Post. 

Jeho tým sousloví zaregistroval u amerického patentového úřadu dva dny před páteční inaugurací. Žádost obsahovala také informaci, že slogan bude užíván i na tričkách, tílkách, dětském oblečení a různých dalších propagačních materiálech. Heslo je registrované v podobě bez vykřičníku i s ním.

Témata:  Donald Trump prezident USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy