Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bude Trump kandidovat i v roce 2020? Jeho štáb už si zaregistroval nový slogan

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington – Dva dny před inaugurací nového prezidenta Donalda Trumpa jeho volební štáb zaregistroval nové volební heslo pro prezidentské volby v roce 2020. Heslo loňské prezidentské kampaně si současný americký prezident nechal patentovat již v roce 2012.

S odvoláním na americký patentový úřad USPTO o tom dnes informovala agentura DPA.

V listopadovém hlasování Trump voliče lákal na slogan Vraťme Americe její velikost (Make America Great Again), pro případný boj o druhý prezidentský mandát by chtěl hlasy získat pomocí hesla Udržme Ameriku velikou (Keep America Great).

Že chce heslo Udržme Ameriku velikou používat v kampani před prezidentskými volbami v roce 2020, Trump potvrdil v rozhovoru poskytnutém listu The Washington Post. 

Jeho tým sousloví zaregistroval u amerického patentového úřadu dva dny před páteční inaugurací. Žádost obsahovala také informaci, že slogan bude užíván i na tričkách, tílkách, dětském oblečení a různých dalších propagačních materiálech. Heslo je registrované v podobě bez vykřičníku i s ním.

Témata:  Donald Trump prezident USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy