Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konvoj s ministrem způsobil v Polsku hromadnou bouračku, jel příliš rychle

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Varšava - Při řetězové srážce osmi vozidel u Toruně severozápadně od Varšavy utrpěli ve středu zranění tři lidé. K nehodě se připletl i polský ministr obrany Antoni Macierewicz, jehož počínání ještě prošetří vojenská policie.

Nehodu podle TVN 24 zavinila ministrova kolona, která narazila do aut stojících na křižovatce na červené. Policie však prý zjišťovala alkohol jen u poškozených řidičů, zatímco ministr neprohodil ani slovo se zraněnými a spěchal do Varšavy na předávání ceny pro šéfa vládní strany Jaroslawa Kaczyňského.

"Rychlost musela být závratná. Stačí si spočítat, jaký kus cesty a za jakou dobu překonala kolona ministra Macierewicze," uvedla stanice, podle které se ministrův vůz hnal do Varšavy průměrnou rychlostí sahající od 113 po 150 kilometrů za hodinu, v závislosti na zvolené trase.

Ještě riskantnější musela být podle TVN 24 jízda do Toruně, kdy se kolona podle dosaženého času přesouvala rychlostí - opět podle zvolené trasy - 136 až 153 kilometrů za hodinu.

Témata:  Polsko dopravní nehody

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.