Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Marocká policie zatkla sedm lidí, chtěli prý rekrutovat bojovníky

Islámský stát poprvé promluvil německy, vyhrožuje Merkelové
Islámský stát poprvé promluvil německy, vyhrožuje Merkelové
Foto: Reprofoto YouTube

Rabat – Sedm osob, které byly údajně napojeny na teroristy z Islámského státu dnes zadržely marocké úřady. Podle tamního ministerstva vnitra měli v úmyslu rekrutovat radikály.

Maroko, které je spojencem Západu v boji proti terorismu, tvrdí, že od roku 2002 zlikvidovalo 150 buněk extremistů napojených na bojovníky v Sýrii a Iráku.

Stovky Maročanů, Tunisanů a Alžířanů se připojily k milicím na Blízkém východě. Někteří z nich se podle bezpečnostních analytiků vracejí do svých domovských zemí ve snaze vytvořit nové teroristické skupiny.

Zadržení, kteří byli podle ministerstva napojeni na islamisty v Sýrii, Iráku a Libyi, měli skrýš v přístavním městě Al-Džadída.

Během razií v Al-Džadídě, v Salé a dalších městech policisté zajistili útočnou pušku, sedm pistolí, náboje, chemikálie na výrobu výbušnin a dva sebevražedné pásy.

Témata:  Maroko Islámský stát terorismus

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.