Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump ponechá nařízení chránící práva LGBT lidí pracujících ve federálních úřadech

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Washington - Americký prezident Donald Trump už stačil vydat několik příkazů, které skoncovaly s politikou jeho předchůdce Baracka Obamy. Ponechá však beze změny nařízení, které chrání federální zaměstnance a lidi z firem najatých úřady před diskriminací založené na menšinové sexuální orientaci.

Trump přislíbil, že zachová práva leseb, gayů, bisexuálů a transgenderových osob (LGBT) pracujících pro federální úřady, oznámil dnes Bílý dům.

Podle prohlášení svého úřadu Trump "i nadále respektuje a podporuje práva LGBT, stejně jako to činil v průběhu volební kampaně". Obamovo nařízení proto zůstane beze změny.

Původně přitom Trump vyhlašoval, že hodlá zrušit velkou část Obamových dekretů a přezkoumat i zmíněný výnos z roku 2014, který stanovil práva příslušníků sexuálních menšin pracujících pro firmy dodávající služby federálním úřadům.

Témata:  Donald Trump homosexuálové USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy