Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Společnosti Microsoft se nelíbí Trumpův migrační dekret, navrhla některé změny

Microsoft, ilustrační fotografie
Microsoft, ilustrační fotografie
Foto: EuroZprávy.cz

Washington - Microsoft tlačí na americkou vládu, aby uvolnila dočasný zákaz vstupu na území USA občanům několika muslimských zemí. Softwarová společnost navrhla vládě program, který by usnadnil cestování do Spojených států cizincům, jichž se týká kontroverzní migrační výnos.

Donald Trump na 120 dní pozastavil program přijímání uprchlíků, do odvolání zakázal vstup do USA migrantům ze Sýrie a na 90 dnů zakázal vstup občanům Iráku, Íránu, Libye, Somálska, Súdánu a Jemenu.

Microsoft chce, aby Trumpova administrativa umožnila netrestaným lidem se studentskými nebo pracovními vízy vstupovat a opouštět USA v případně nutných obchodních nebo rodinných záležitostí.

Gigantům jako je Apple, Microsoft, Google nebo Facebook působí Trumpův migrační výnos potíže, protože zaměstnávají tisíce zahraničních inženýrů, kteří nemají v USA trvalý pobyt.

Témata:  Microsoft Donald Trump USA

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy