Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Atentát na rakouského politika? Zasahovat musela policie

Rakouská policie, ilustrační fotografie
Rakouská policie, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Vídeň - Rakouský vicehejtman a náměstek zemského premiéra Manfred Haimbuchner ze Svobodné strany Rakouska (FPÖ) může hovořit o štěstí. Na jeho vozidlo se totiž pokusila spáchat atentát skupina lidí, kterou zadržela policie. Podle úřadů jde o členy tamní extremistické skupiny.

Rakouská policie musela v sobotu po ukončení klidné demonstrace seskupení Linz proti pravici namířeného proti plesu ultrapravicových sil zasahovat proti skupině lidí, která se pokusila zaútočit na jednoho z politiků.

Na limuzínu, v níž seděl Haimbuchner ze Svobodné strany Rakouska (FPÖ) s manželkou, zaútočilo několik maskovaných členů tzv. Černého bloku. Podle rakouských médií se jedná o skupinu levicových extremistů a anarchistů.

Pokus o útok se odehrál v době, kdy muselo vozidlo zastavit na křižovatce. Útočníci v tu chvíli identifikovali pasažéra v limuzíně a pokusili se do vozidla dostat.

Politik následně médiím přiznal, že měl obavy o život i život své manželky. Útok zachytil na video, které následně předal policii.

Ta zadržela sedm osob a na šest Němců a jednoho Rakušana podala trestní oznámení pro poškození cizího majetku. Tři další německé občany policie identifikovala kvůli porušení platné legislativy v oblasti nakládání s pyrotechnikou.

Témata:  Rakousko napadení útok policie Rakousko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy