Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kandidát Donalda Trumpa na ministra práce zaměstnával cizinku bez povolení

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Trumpův kandidát na post ministra práce v minulosti zaměstnával jako pomocnici v domácnosti ženu bez pracovního povolení. Navíc v rozporu se sliby Bílého domu udržet pracovní příležitosti v USA přestěhoval výrobu své fastfoodové firmy na Filipíny.

Andrew Puzder se hájí, že on ani jeho manželka nevěděli, že jejich pomocnice nemá potřebné dokumenty.

"Když jsme to zjistili, smlouvu jsme s ní hned ukončili a nabídli jsme jí pomoc při získání legálního statusu. Finančnímu úřadu i státu Kalifornie jsme doplatili veškeré daně," uvedl Puzder, který je majitelem řetězce CKE Restaurants. Podle agentury AP to ale i tak může jeho nominaci na ministra zkomplikovat.

Demokraté a jejich spojenci poukazovali na Puzderovy názory na minimální mzdu a práci přesčas, zpochybňují také jeho ochotu hájit práva amerických pracovníků.

Témata:  USA Donald Trump Bílý dům USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy