Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poprask kvůli učebnici: Kniha nábádala děti k udušení koťat v krabici

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Dillí - V Indii vyšla nová sada učebnic, která má děti zasvětit do vědeckých experimentů. V jedné z kapitol je ovšem nepřímý návod k tomu, aby žáci udusili koťata v krabici. Proti tomu se vzedmula vlna odporu.

"Vložte malé kotě do krabice. Krabici zavřete. Po nějakém čase ji opět otevřete. Co vidíte? Kotě v krabici je bez přístupu vzduchu mrtvé," uvádí se v jednom návodu.

"Je to možná hloupost, ale navrhováním takovéhoto experimentu jsou v sázce životy zvířat i dětí," ozvala se mluvčí indické federace organizací na ochranu zvířat.

Kritika už přiměla několik škol stáhnout učebnice z výuky. Jejich vydavatel mezitím slíbil, že návod z příštího vydání smaže.

Témata:  Indie týrání zvířat kočky školství

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy