Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americkým ministrem zdravotnictví se stal Price

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Tom Price se stal novým ministrem zdravotnictví USA, který ještě jako člen Sněmovny reprezentantů patřil k hlasitým kritikům Obamacare. Senát, který je pod kontrolou republikánů, se pro Price vyslovil poměrem 52 hlasů proti 47.

Price, který vystupuje proti potratům a jehož nominace vzbudila tvrdou kritiku ze strany demokratů, pomůže prezidentovi Donaldu Trumpovi odvolat Obamovu zdravotní reformu.

Nový ministr zdravotnictví po své nominaci hovořil o tom, že chce současný program nahradit změnou legislativy a systémem daňových výhod a spořících účtů pojištěnce.

Obamacare schválil Kongres navzdory silnému odporu republikánů v roce 2010. Obama její nezbytnost zdůvodňoval snahou zpřístupnit zdravotní péči milionům Američanů bez zdravotního pojištění a potřebou zmírnit prudký růst nákladů na zdravotnictví.

Témata:  USA Donald Trump

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy