Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otevřená zpověď džihádistky: Rusové zabíjí stovky lidí, nenávidím ty špinavé nevěřící

Islámský stát
Islámský stát
Foto: nbcnews.com

Londýn - Radikálové z hnutí Islámský stát nejsou bezcitní. Dokládá to zpověď Britky, která utekla ze země a přidala se k islamistům. Ač sama tvrdí, že nenávidí bezvěrce, lituje mrtvé, kteří zůstávají po náletech spojeneckých a ruských vojsk.

Žena britského občanství utekla ze země se svým manželem, aby se v Sýrii přidali k radikálům z hnutí Islámský stát. Tak alespoň líčí svůj příběh na internetu, kde pod jménem Umm Ibrahim al-Brit popisuje, jak se těla žen a dětí kupí na zaprášených ulicích po náletech "nevěřících".

Vyznavačka radikálního islámu ve svém internetovém deníku píše o manželi, který rekrutuje nové džihádisty, aby vedli svatou válku proti Západu. I ona sama šíří extremistickou propagandu a povzbuzuje ostatní rodiny, aby se k nim připojili.

Ona sama se k Islámskému státu přidala podobnou formou. Jejího manžela zlákal bývalý vůdce al-Káidy Anwar Al-Awlaki, kterého v Jemenu zabili v roce 2011. Do té doby žila v Británii jako žena v domácnosti, její muž měl dobrou práci, děti chodily do soukromých škol, měli dům, několik aut, nyní ale tvrdí, že pro ně Alláh vybral jiný osud.

Cesta do Sýrie? Peklo

Samotná cesta do Sýrie nebyla jednoduchá. Její manžel několikrát odjel do Turecka, aby našel nejlepší cestu do Sýrie. Následně rodina pobývala čtyři měsíce v Turecku, než dostala možnost přesunout se do Sýrie a připojit se k islamistům.

Podle ní se jednalo o nejšťastnější okamžik jejich života, další příběhy, které na internetu líčí, už ale nejsou natolik růžové. Rodiny žijící v područí Islámského státu musí vydržet celé dny bez vody a obyvatelé jsou popravováni na veřejnosti za účasti davů.

"S manželem jsme se chystali jít na trh. Ruští bezvěrci ho bombardovali, zabili 100 lidí. Přijali jsme to s těžkým srdcem a nenávistí k těmto špinavým nevěřícím. S každým nádechem se moje nenávist k nim zvětšuje. Mrtvá těla ležely na parkovišti. I po šesti dnech jsme stále nacházeli mrtvá těla mučedníků a vytahovali je z trosek. Většina obětí byly ženy a děti," líčí žena.

Dům bez oken, muslimka bez islámu

Podle svých slov nyní s manželem bydlí ve velkém domě a ona pracuje jako kuchařka pro džihádisty. Setkala se s rodinami a lidmi, kteří ve velkém Sýrii opouštějí, tvrdí ale, že nedokáže pochopit proč. Přiznala také, že jejich nový domov byla zpočátku ruina s vymlácenými okny a stopami po kulkách, první noc navíc nedokázala usnout kvůli neustálému hluku letadel. 

Džihádistka se původně narodila do muslimské rodiny, sama ale prý islám dlouho nechápala. Až s manželem si k němu dokázala najít cestu a nyní je hrdá na to, že je bojovnicí Islámského státu. 

Na internetu svůj deník publikuje několik měsíců, podle britských serverů ale není jisté, zda je skutečně pravý. Přesto, že odpovídá stylu džihádistů, upozornil např. server MailOnline, že není možné identitu autorky ověřit a nelze tak zaručit, že nejde pouze o něčí žert.

Témata:  Islámský stát Islám muslimové

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy