Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: New Yorkem otřásl výbuch, na letišti explodovalo letadlo

Výbuch letadla v New Yorku
Výbuch letadla v New Yorku
Foto: YouTube

New York - Mezinárodním letištěm Johna F. Kennedyho v New Yorku otřásl výbuch a následný požár dopravního letadla plného lidí. K explozi došlo ve čtvrtek večer místního času. K explozi zřejmě došlo na jednom z křídel letadla a kabina zůstala nezasažena.

Podle amerických médií došlo k výbuchu a požáru ve chvíli, kdy se letadlo připravovalo ke startu. První informace hovoří o explozi motoru. Co přesně stálo za výbuchem a následným požárem ale bude předmětem vyšetřování.

Zásahová vozidla krátce po explozi obklíčila letadlo a celý prostor byl uzavřen. Podle hasičů se podařilo situaci dostat pod kontrolu a letadlo bylo odvlečeno mimo startovací dráhu.

Letadlo bylo v době požáru plné lidí, jako zázrakem se ale nikomu nic nestalo. Úřady neinformují o žádných zraněných a kabina podle médií zůstala nezasažena.

Svědci uvedli, že zaslechli "náhlý výbuch" předtím, než motor začal hořet. Cestující, sedící na palubě jiného letadla na přistávací dráze, si právě fotila inkriminovaný stroj, když z něj vyšlehly plameny.

Video zveřejnila na internetu a později dodala, že to vypadá na požár motoru, ale kabina je pravděpodobně v bezpečí. Stroj společnosti Argentina Airlines měl namířeno do Buenos Aires.

Témata:  letectví a letadla výbuch New York

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.