reklama

V období od ledna do září roku 2016 spáchali v německých ubytovnách pro uprchlíky migranti 39 400 trestných činů ve stádiu pokusu nebo naplnění. Čísla, o kterých veřejnost neměla ani ponětí, přinesly německé deníky Bild a Welt.

Noviny se odvolávají na důvěrný materiál Spolkového kriminálního úřadu (BKA). Ten pod názvem "Kriminalita v kontextu přistěhovalectví" mapuje trestné činy v prvních třech čtvrtletích loňského roku.

Pod pojmem přistěhovalci vnímají úředníci žadatele o azyl, ale i osoby oprávněné k azylu, odmítnuté žadatele o azyl a uprchlíky, kteří se do země dostali na základě platných dohod.

Z 32 stránkové zprávy také vyplývá, že ve zmíněném období zaznamenaly úřady 17 200 případů ublížení na zdraví, 6500 krádeží, 2400 případů drogové trestné činnosti, 510 sexuálně motivovaných trestných činů a 139 případů hrdelních zločinů.

Přesto se podle zjištění situace zlepšuje a počet trestných činů klesá. Ve zmíněném období, tedy od prvního do třetího čtvrtletí roku 2016, zaregistrovaly úřady pokles počtu trestných činů o osm procent.