Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlíci se dopouští desetitisíců trestných činů, veřejnost o nich ale neví, ukázalo vyšetřování

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Kriminalita mezi migranty je obrovská, na veřejnosti se o ní ale neví, a proto se o ní nemluví. Vyplývá to ze závěrů šetření, které proběhlo mezi uprchlíky v německých migračních táborech.

V období od ledna do září roku 2016 spáchali v německých ubytovnách pro uprchlíky migranti 39 400 trestných činů ve stádiu pokusu nebo naplnění. Čísla, o kterých veřejnost neměla ani ponětí, přinesly německé deníky Bild a Welt.

Noviny se odvolávají na důvěrný materiál Spolkového kriminálního úřadu (BKA). Ten pod názvem "Kriminalita v kontextu přistěhovalectví" mapuje trestné činy v prvních třech čtvrtletích loňského roku.

Pod pojmem přistěhovalci vnímají úředníci žadatele o azyl, ale i osoby oprávněné k azylu, odmítnuté žadatele o azyl a uprchlíky, kteří se do země dostali na základě platných dohod.

Z 32 stránkové zprávy také vyplývá, že ve zmíněném období zaznamenaly úřady 17 200 případů ublížení na zdraví, 6500 krádeží, 2400 případů drogové trestné činnosti, 510 sexuálně motivovaných trestných činů a 139 případů hrdelních zločinů.

Přesto se podle zjištění situace zlepšuje a počet trestných činů klesá. Ve zmíněném období, tedy od prvního do třetího čtvrtletí roku 2016, zaregistrovaly úřady pokles počtu trestných činů o osm procent.

Témata:  uprchlíci Německo kriminalita

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy