Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Malajsie hledá v případu vraždy Kim Čong-nama další Severokorejce

Malajsie
Malajsie
Foto: Pixabay

Kuala Lumpur - V pondělí, kdy byl Kim Čong-nam otráven v Kuala Lumpuru, za podezřelých okolností opustili Malajsii čtyři Severokorejci. Policie proto po nich vyhlásila pátrání.

Malajsijská policie nesdělila, zda je čtveřice hledaných nějak spojena se severokorejskou vládou. Uvedla, že dotyční měli běžné, nikoliv diplomatické pasy.

Policie by uvítala, kdyby do Malajsie přijeli pomoct s vyšetřováním příbuzní Kim Čong-nama. Příčinu jeho smrti úřady neoznámily, neboť se čeká na výsledky druhé pitvy.

Kim Čong-nam byl s největší pravděpodobností otráven látkou, která mu byla nastříkána do obličeje, když v pondělí čekal na svůj let na letišti v malajsijské metropoli Kuala Lumpuru.

"Jsme přesvědčeni, že za tím incidentem stojí severokorejský režim, vzhledem k tomu, že pět podezřelých jsou Severokorejci," řekl mluvčí jihokorejského ministerstva pro sjednocení, které má v gesci vztahy obou znepřátelených Korejí.

Témata:  Malajsie Severní Korea

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy