Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Malajsie si kvůli vraždě Kim Čong-nama před volala severokorejského velvyslance

Severní Korea
Severní Korea
Foto: Pixabay

Kuala Lumpur - Vražda Kim Čong-nama zasahuje i do diplomacie. Malajsie si dnes předvolala severokorejského velvyslance a malajské ministerstvo zahraničí rovněž povolalo z Pchjongjangu svého ambasadora "ke konzultacím".

Malajsijské ministerstvo zahraničí uvedlo, že si severokorejského ambasadora Kang Čchola předvolalo k vysvětlení jeho obvinění vůči malajsijské vládě na tiskové konferenci ze 17. února 2017.

"Na této tiskové konferenci velvyslanec ...naznačil, že malajsijská vláda má ´co skrývat´. Velvyslanec také tvrdil, že Malajsie uzavřela tajné dohody s někým z vnějšku," uvádí se v prohlášení.

Malajsijské úřady v sobotu oznámily, že od pátečního večera provádějí druhou pitvu těla Kim Čong-nama.

Bratr severokorejského diktátora Kim Čong-nam byl s největší pravděpodobností otráven jakousi jedovatou látkou, která mu byla nastříkána do obličeje, když minulé pondělí čekal na svůj let na letišti v malajsijské metropoli Kuala Lumpuru. Jižní Korea z atentátu obvinila severokorejské agenty.

Témata:  Malajsie Severní Korea

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy