Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Média jako nepřátelé lidu? Komentátor se na Trumpa pořádně naštval

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - S médii bojovali už prezidenti Thomas Jefferson či Abraham Lincoln, ovšem současný šéf Bílého domu Donald Trump zašel příliš daleko. Uvedl to Chris Wallace, komentátor a moderátor konzervativní televize Fox News, která je přitom Trumpovi a vůbec republikánům nakloněna.

"Kritizujeme prezidenty. Oni zase chtějí kritizovat nás, to je v pořádku," řekl Wallace v nedělním pořadu Fox & Friends. "Když ale řekl, že média falešných zpráv nejsou jeho nepřítelem, ale nepřítelem amerického lidu, tak podle mě překročil čáru," dodal.

Wallace poznamenal, že Jefferson jednou napsal, že kdyby si měl vybrat vládu bez novin, nebo noviny bez vlády, zvolil by bez jakéhokoli váhání to druhé. "Kontext je důležitý. Všichni prezidenti bojují s médii, ale Trump zašel příliš daleko, když z nich udělal nepřítele," řekl Wallace.

Trump v sobotním projevu na Floridě ke svým příznivcům na média zaútočil s tím, že šíří falešné zprávy a že jsou součástí zkorumpovaného systému. O den dříve pak na twitteru označil média vydávající falešné zprávy za nepřítele Američanů. Lži podle jeho tweetu šíří listy The New York Times a televize NBC News, ABC, CBS a CNN.

Americký ministr obrany James Mattis v nedělním rozhovoru s novináři prohlásil, že tisk za nepřítele nepovažuje.

Témata:  Donald Trump novináři USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.