reklama

Mehpara Khan (28) zastavila, aby si odskočila na veřejné toalety spolu se svými se svými dvěma kamarádkami v Huntly na Novém Zélandu, V tu chvíli však skupinku napadla silně podnapilá žena. Ta jim řekla, aby s autem odjely, pak zvedla plechovku piva a mrštila ji směrem k ženám.

Mehpara já na to odpověděla: „Já jsem se tady narodila, mám právo tady být.“ Ani to ale ženu neuklidnilo. „Je mi jedno, jestli ses tady narodila, nemáš právo být tady. Vy nemáte žádní zas*ané právo být tady, vy ošklivé zas*rané d*vky,“ rozjela se žena.

„Jen proto, že jste se k*rva narodily tady. Vaši zas*aní otcové ne. Nebo vaše zas*ané matky,“ křičela na muslimky. Jak poukazuje list New Zealand Herald, skupina muslimek pak celý incident ohlásila na policii.

Mehpara pro média uvedla: „Nic jsme neudělaly. Zpočátku jsme si neuvědomily, že mluví na nás. Uvědomily jsme si to, až když pronesla slova o muslimech. V tom okamžiku jsme se rozhodly ji natáčet.“

Podle médií byla podnapilou ženou byla Megan Sarah Louise Waltonová, která byla kvůli incidentu obviněna hned ve třech bodech. Před soudem se přiznala. Zpravodajský server New Zealand News uvedl, že se 27letá žena doznala k napadení muslimských žen, přepadení se zbraní a urážejícímu chování, které by mohlo vyvolat násilí.

Policejní prokurátor řekl, že Waltonová byla během incidentu „silně pod vlivem alkoholu" a že si nepamatuje, že by se to stalo.