Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Armádní adepti v Rusku vytvoří Mladou armádu, budou nacvičovat útok na Reichstag

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Moskva - V parku Patriot v obci Kubinka nedaleko Moskvy bude umístěna maketa budovy berlínského Říšského sněmu (Reichstagu). Má posloužit jako jeden z cílů, na kterém ruští adepti vojenského řemesla budou nacvičovat chování vojáka při útoku.

Na Reichstag budou útočit děti z organizace Junarmija (Mladá armáda), založené loni v září jako "armádní a vlastenecké hnutí". Dnes má už odbočky v 76 z 83 ruských republik, krajů a oblastí.

"Dětská armáda bude pořádat letní výcvikové tábory, sportovní podniky a vlastenecké akce," řekl ruský ministr obrany Sergej Šojgu. Vybavena je už příslušnou technikou a komunikačními prostředky, ve výbavě prý nechybí ani polní kuchyně.

V obci Kubinka je výstavba Reichstagu v plném proudu. Nepůjde prý o budovu v plné velikosti, ale bude stačit k tomu, aby "naši mladí vojáci nemuseli cvičit útok na cokoli, ale na nějaký konkrétní objekt".

Reichstag dobyla Rudá armáda při útoku na Berlín na konci druhé světové války. Nyní v budově působí německý parlament.

Témata:  Ruská armáda Rusko Sergej Šojgu

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy