Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rakouská policie před razií našla stopy výbušniny u islamisty

Rakouská policie, ilustrační fotografie
Rakouská policie, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Vídeň - Rakouská policie objevila před lednovými raziemi proti islamistům ve Vídni a ve Štýrském Hradci stopy TNT na klice bytových dveří jednoho z podezřelých.

Informoval o tom na svém webu list Die Presse s odvoláním na rozhodnutí o uvalení vyšetřovací vazby, které přijal soud ve Štýrském Hradci.

Policie při zásazích v obou městech zadržela 14 lidí. Šlo o koordinovanou a dlouho připravovanou akci zorganizovanou v rámci vyšetřování teroristických aktivit organizace Islámský stát (IS). Nasazeno do ní bylo na 800 policistů.

Státní zastupitelství ve Štýrské Hradci po akci, provedené 26. ledna, sdělilo, že mezi zadrženými jsou "tři Rakušané cizího původu", dva Bosňané, Bulhar, Syřan a Makedonec. Kromě těchto osmi hlavních "cílů" policisté při zásahu zajistili ještě tři jejich pravděpodobné komplice. Následně rovněž předvedli k výslechu ještě tři ženy spojené se zadrženými.

Témata:  Rakousko Islám výbušniny policie Rakousko

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy