Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kim Čong-nama zabil silný jed během 20 minut

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Kuala Lumpur - Bratr severokorejského prezidenta Kim Čong-nam zemřel během 20 minut od chvíle, co byl 13. února na letišti v Kuala Lumpuru otráven.

Paralyzoval ho silný neurotoxin, jak vyplývá z výsledků pitvy, které dnes zveřejnil malajsijský ministr zdravotnictví. Krátce před tím oznámily malajsijské úřady, že letiště v Kuala Lumpuru je zcela bezpečné, bez jakýchkoli stop po jedu.

Malajsie už v pátek informovala o tom, že Kim Čong-nama zabil nervový plyn VX. Smrt muže, který byl stejně jako nynější severokorejský vůdce Kim Čong-un synem bývalého severokorejského prezidenta Kim Čong-ila, přitom jako by vypadla ze stránek špionážního románu.

Smrtící látku 45letému Kim Čong-namovi do obličeje nastříkaly dvě ženy, které nyní tvrdí, že byly přesvědčené, že se jedná jen o žert natáčený skrytou kamerou pro televizní zábavný pořad.

Témata:  Malajsie Severní Korea Kim Čong-nam

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy