Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladíci při pouličních závodech zavinili smrtelnou nehodu, byli odsouzeni za vraždu

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Berlín - Nevídaný rozsudek s doživotním trestem za spáchání vraždy vynesl soud v Berlíně. Odsoudil dva řidiče, kteří kteří v centru metropole závodili a způsobili havárii, při níž zemřel řidič jiného auta.

Verdikt padl v prvoinstančním řízení a není zatím pravomocný, informovala agentura DPA.

Soud svým rozhodnutím vyhověl návrhu rozsudku, který předneslo státní zastupitelství. Oba mladé provinilce ve věku 28 a 25 let rovněž potrestal doživotním zákazem řízení motorových vozidel.

Rozsudek nad řidiči obou aut soud zdůvodnil tím, že "jednali ve spoluúčasti s vědomím toho, že mohou zavinit smrt". Jako právně relevantní skutečnost spáchání vraždy přitom v této kauze uznal, že obě auta byla vražednou zbraní.

Odsouzení loni v noci na 1. února zavinili vážnou dopravní nehodu. Jeden z nich narazil do vozu Jeep, jehož 69letý řidič zemřel.

Témata:  Německo soudy dopravní nehody

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.