Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na domy v Kalifornii spadlo malé letadlo, nejméně čtyři lidí zemřeli

USA
USA
Foto: Pixabay

Los Angeles - Do bloku obytných domů ve městě Riverside poblíž Los Angeles v pondělí narazilo malé soukromé letadlo, zahynuli čtyři lidé. Na místě probíhají záchranné práce, pohřešuje se pět osob. Příčina neštěstí zatím není známá.

Stroj Cessna 310 se krátce po vzletu  zřítil na obytné domy, z nichž dva zasáhl a způsobil požár. K neštěstí došlo krátce před 17:00 místního času (dnes 2:00 SEČ) necelý kilometr od letiště, z něhož se dva dospělí a tři dospívající děti vraceli domů do San Jose po návštěvě Anaheimu.

Podle šéfa místních hasičů Michaela Moorea se podařilo zachránit jednu z dívek z letadla, která pád přežila pouze s lehčími zraněními. Jeden z místních obyvatel byl převezen do nemocnice v kritickém stavu. Podrobnosti o čtyřech mrtvých ani pěti pohřešovaných dosud nebyly zveřejněny.

Úřady se domnívají, že nejméně jednou z obětí je někdo z obyvatel domu, identita dalších není jasná.

Témata:  letecké nehody USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy