reklama

V textu pod titulkem "Nevolnost v generálním štábu armády" se uvádí, že armáda je hluboce znepokojena nedávnými vládními kroky, například zrušením zákazu nošení muslimských šátků pro vojačky, informovala agentura AFP.

"Ten titulek, to je drzost," řekl dnes Erdogan na tiskové konferenci před odjezdem na oficiální návštěvu Pákistánu. Prezident dodal, že nikdo nemá právo stavět proti sobě armádu a vládu. "Kdokoli, kdo se je bude snažit stavět proti sobě, zaplatí," prohlásil.

"Myslím, že takový přístup je neodpustitelný v době, kdy více než kdy jindy potřebujeme jednotu, bratrství a solidaritu," dodal Erdogan, který upozornil, že o záležitosti jednal s náčelníkem generálního štábu Hulusim Akarem.

Erdoganův režim se pustil do rozsáhlých čistek ve společnosti, včetně armády, po loňském údajném pokusu o státní převrat. Ankara z puče podezírá okolí islámského kazatele Fethullaha Gülena, který žije v americkém exilu.

Deník Hürriyet je vlajkovou lodí skupiny Dogan Media, která rovněž vlastní televizní stanice D a CNN-Türk. List je považován za umírněný a pravidelně vydává články řady provládních publicistů.