reklama

Nález učebních materiálů podle serveru Daily Mail ohlásil think-tank Quilliam Foundation, který se zabývá bojem proti terorismu. Jeho šéf Haras Rafiq uvedl: „Zajistili jsme osnovy, které Islámský stát používá k indoktrinaci bojovníků a domorodého obyvatelstva v oblastech pod jeho kontrolou. Jsou v nich všechny možné věci, ale jedna z nejstrašnějších je nabádání ke kanibalismu. To je učí přímo ve třídách.“

„Snaží se využít teologický založené argumenty a říkají, že v případě, že není v době džihádu k dispozici žádné jídlo, je možné uchýlit se ke kanibalismu. V dokumentu se uvádí, že pokud nejsou k dispozici žádné zásoby, je v pořádku zabít jiného nemuslima nebo muslima, který se neřídí jejich verzí islámu,“ vysvětluje expert.

„Jako muslim to považuji za naprosto odporné. Dokonce radí, které části těla jsou vhodné k jídlu a jak připravit maso. Tyto pohledy na kanibalismu nejsou tradiční. Poprvé vidíme, že obhajují kanibalismus. Dělají to pomocí salafismu - fundamentalistické teologie a politického islamismu – odůvodňují tím své názory,“ říká Rafiq.

Zpráva přichází poté, co se objevila informace, že radikálové IS nakrmili zoufalou matku ostatky svého uneseného syna. Bojovníci IS jí tvrdili, že jí podali vařené maso a rýži. Ustaraná matka se přitom statečně vydala navštívil ústředí teroristické skupiny ve snaze promluvit se svým synem, který byl zajat ozbrojenci v iráckém Mosulu. Džihádisté jí řekli, že by se měla najíst před návštěvou svého syna, protože urazila dlouhou cestu. Když zjistila, že jídlo, které jí dali, byly kousky jejího syna, byla zděšena, informuje server Mirror.