Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Morales je vážně nemocný? Bolivijský prezident se odjel léčit na Kubu

Kuba
Kuba
Foto: INT

La Paz - Bolivijský prezident Evo Morales (57) má nespecifikované problémy s hrdlem, ve středu se proto odjel léčit na Kubu. Tamní specialisté mají stanovit přesnou diagnózu.

Potíže Moralese s verbálním projevem jsou na veřejnosti patrné již delší dobu, což levicový prezident zpočátku prezentoval jako nachlazení.

Kubánští lékaři mají zvláště ve spřátelených levicových zemích Latinské Ameriky velmi dobrou pověst. "Cesta na Kubu byla naplánována, když se jeho stav zhoršil a začal mít problémy s mluvením," řekl podle agentury Reuters ministr a vedoucí prezidentského úřadu René Martínez.

Vůbec první bolivijský prezident pocházející z domorodého indiánského etnika byl do úřadu poprvé zvolen v roce 2006, potřetí pak v roce 2014. Navzdory tomu, že mu loni neprošla změna ústavy, která by mu umožnila se v roce 2019 ucházet o čtvrtý mandát, nehodlá se prý zatím možnosti na znovuzvolení vzdát.

Témata:  Evo Morales Bolívie Kuba

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy