Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jaký je stav Michaela Schumachera? Jeho přítel jej navštěvuje každý týden, teď promluvil

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Foto: Daimler AG

Ženeva - Od nehody bývalého německého automobilového závodníka a sedminásobného mistra světa formule 1 Michaela Schumachera uplynuly více než tři roky. Od to doby jsou všechny informace o jeho zdravotním stavu utajované a na světlo světa se dostávají pouze útržky. Ten poslední naznačuje, že se stav legendárního pilota nezlepšuje, naopak.

Manželka Corinna ani manažerka rodiny Sabine Kehmová nepustí k zuboženém tělu Michaela prakticky nikoho. Podařilo se jim dokonce prosadit, aby soudní jednání, kde je předmětem Schumacherovo zdraví, probíhaly za zavřenými dveřmi.

Přesto zůstává blízký okruh lidí, který má přístup do honosného domu na břehu Ženevského jezera, poblíž kterého bohatá rodina vybudovala soukromé sanatorium. A jedním z nich je i momentální prezident Mezinárodní automobilové federace Jean Todt.

Právě po jeho boku Schumacher vybojoval pět z celkových sedmi titulů mistra světa formule 1. Nelze se proto divit, že Todt byl po tragédii otřesen, a ačkoliv s ním před nehodou nepromluvil více než tři roky, nyní k němu dochází každý týden. 

"Přátelím se s Michaelem od dob, kdy jsme spolu sbírali úspěchy ve Ferrari. Výhry a prohry, které byly naší každodenní náplní práce, z nás udělali nerozlučné kamarády. Po tom hororovém pádu v Alpách se naše přátelské pouto ještě více upevnilo. Navštěvuji ho téměř každý týden," uvedl Todt pro Le Monde.

O zdravotním stavu bývalého jezdce se 71letý funkcionář nechtěl moc vyjadřovat. Přesto naznačil, že se jeho stav vůbec nelepší, a potvrzují to i i odborníci. "Vidět Michaela v takovém zuboženém stavu je pro mě velmi bolestivé," posteskl si.

Ve čtvrtek 29.prosince to byly přesně tři roky od osudné Schumacherovy nehody. Jeho rodina a blízcí spolupracovníci po celou tu dobu drží informace o jeho zdravotním stavu do značné míry v tajnosti. Účty za Schumacherovu lékařskou péči přesto šplhají do astronomických výšin. Šest měsíců strávil v komatu, pak se ale jeho stav zlepšil.

Jeho řidič již dříve médiím prozradil, že bývalý pilot F1 potřebuje čtyřiadvacetihodinový dohled a že za něj rodina platí v přepočtu asi 3,6 milionu korun týdně. Jak píše server Express, za těchto podmínek by se účet za jeho dosavadní léčbu vyšplhal asi na 438 milionů korun. Předpokládá se, že se o něj stará asi dvacetičlenný tým zdravotních sester a lékařů.

Server také připomíná, že v době majetku měl Schumacher majetek v hodnotě asi 15 miliard korun, podle některých odhadů by to ale mohlo být až 25 miliard. Jeho žena Corina, kterou si někdejší pilot F1 vzal před 20 lety, od té doby prodala tryskáč i prázdninový dům v Norsku. Bulvární média tehdy spekulovala, že rodině dochází finance.

Témata:  Michael Schumacher Švýcarsko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy