Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Je to hrozné, udeřil Trump. Obvinil Obamu z odposlechů jeho kanceláře

Barack Obama, prezident USA
Barack Obama, prezident USA
Foto: usa.gov

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes na twitteru obvinil Baracka Obamu, že během loňské volební kampaně nařídil odposlechy v Trumpově kanceláři. Není to poprvé, co se opřel do svého předchůdce, aniž by měl pro svá tvrzení důkazy.

"Hrozné! Právě jsem zjistil, že Obama odposlouchával mé telefony v Trump Tower krátce před (mým) vítězstvím," napsal dnes v jednom z tweetů americký prezident. V dalším tweetu napsal: "Vsadím se, že dobrý právník by měl skvělý případ z toho, že prezident Obama odposlouchával v říjnu mé telefony, krátce před volbami!"

Podle listu The Independent proslul Trump častými nepodloženými a někdy až bizarními tvrzeními. Loni se například veřejně hlásil k teorii, že Barack Obama se nenarodil v USA a že jeho rodný list je "zfalšovaný".

Bývalý Obamův poradce Ben Rhodes důrazně popřel Trumpovo tvrzení. "Žádný prezident nemůže nařídit odposlech. Toto omezení bylo zavedeno kvůli ochraně občanů před lidmi jako jste vy," reagoval Rhodes na twitteru na Trumpovo tvrzení. V další reakci na zprávu, že by právník z toho udělal dobrý případ, se vyjádřil ve smyslu, že by právník z toho případ udělat nemohl, že to může udělat pouze lhář.

Několik konzervativních internetových novin a komentátorů se v posledních dnech vyjádřilo podobně jako Trump a napsalo, že byl během své kampaně odposloucháván. Nicméně ani oni nenabídli důkazy ke svému tvrzení.

Témata:  Donald Trump Barack Obama USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.