Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Malajsie prohlásila velvyslance Severní Koreje za nežádoucí osobu

KLDR
KLDR
Foto: news.com

Kuala Lumpur - Malajsijská vláda dnes vyhostila severokorejského velvyslance. Reagovala tak na nedávnou vraždu Kim Čong-nama, nevlastního bratra vůdce KLDR.

Jako nežádoucí osoba musí vycestovat ze země do 48 hodin, uvedlo malajsijské ministerstvo zahraničí. Dále se tak vyhrotilo napětí mezi Malajsií a KLDR kolem zabití Kim Čong-nama.

Velvyslanec KLDR v Kuala Lumpuru prohlásil, že vyšetřování malajsijských úřadů je nevěrohodné. Také obvinil malajsijskou vládu, že podporuje síly, které jsou nepřátelské vůči Pchjongjangu. Patrně tak narážel na Jižní Koreu.

Malajsie požadovala od ambasadora omluvu za jeho výroky, ale diplomat KLDR nereagoval. "Malajsie bude reagovat tvrdě proti jakékoli urážce či snaze poškodit její pověst," uvedlo ministerstvo zahraničí k vyhoštění představitele KLDR.

Témata:  Malajsie Severní Korea

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy