Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Známá herečka si postěžovala, že se jako jediná nesetkala s ruským velvyslancem. A Moskva jí odpověděla

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Ruské ministerstvo zahraničí pozvalo dnes hvězdu amerického seriálu Sex ve městě Sarah Jessicu Parkerovou na schůzku s ruským velvyslancem ve Washingtonu Sergejem Kisljakem. Ten je nyní středem pozornosti kvůli tomu, že se loni během předvolební kampaně sešel se současným Trumpovým ministrem spravedlnosti Jeffem Sessionsem.

Ruskou reakci vyvolal příspěvek Parkerové na sociální síti instagram, kde zveřejnila svou fotografii z populárního seriálu Sex ve městě, ve kterém ztvárnila roli Carrie Bradshawové, nezávislé novinářky píšící především o vztazích. "Nemůžu se vyhnout otázce... vídá se ruský velvyslanec se všemi kromě mě?" píše se u obrázku, který herečka zveřejnila v pátek.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Na oficiálním anglickojazyčném twitteru ruského ministerstva zahraničí se dnes objevila fotografie mluvčí rezortu Marije Zacharovové u počítače, na jehož obrazovce je dotyčná fotografie Parkerové.

"Sarah, jestli po tom tolik toužíš, můžeme ti zařídit setkání s ruským velvyslancem," stojí u obrázku. "Cokoliv je možné. Sergej Ivanovič (Kisljak) bude mít radost," stojí také v tweetu.

Témata:  USA Rusko

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy