Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Film Kráska a zvířeoslavuje homosexualitu, musíme ho zakázat, tvrdí ruský politik

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Ruský poslanec Vitalij Milonov za vládní stranu Jednotné Rusko žádá po ministerstvu kultury, aby prověřilo americký film Kráska a zvíře. Hraná adaptace animované klasiky společnosti Disney je podle zákonodárce oslavou homosexuality.

Petrohradský poslanec svým dopisem reagoval na nedávné vyjádření amerického režiséra snímku Billa Condona.

Ten řekl, že celovečerní film, který v Rusku má jako v Česku vstoupit do kin 16. března, obsahuje "první výhradně homosexuální okamžik" v historii studií Disney.

Milonov prosadil před lety v Rusku zákon, podle něhož je veškerá propagace homosexuality před nezletilými osobami trestný čin. Dohlíží také na to, aby úřady zakazovaly shromáždění za práva lesbiček a gayů.

Témata:  Rusko filmy homosexuálové

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.