Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vojáci na Filipínách objevili tělo Němce zavražděného islamisty

Vlajka Filipín
Vlajka Filipín
Foto: Pixabay

Manila - Filipínští vojáci objevili tělo Němce, který byl zavražděn místní teroristickou skupinou napojenou na takzvaný Islámský stát (IS).

Podle agentury Reuters o tom v sobotu informovali armádní činitelé. Smrt muže uneseného v listopadu ostře odsoudili němečtí i filipínští představitelé.

Tělo i odříznutá hlava sedmdesátiletého Němce byly objeveny během operace vojenských jednotek ve městě Indanan na odlehlém ostrově Sulu. Jeho pozůstatky budou po vydání potřebných dokumentů převezeny zpět do Německa.

Smrt rukojmího má na svědomí teroristická skupina Abu Sayyafa, která za něj neúspěšně požadovala výkupné v přepočtu 570.000 eur (15,4 milionu korun) poté, co jej v listopadu unesla z jeho jachty u jednoho z filipínských ostrovů. Video z jeho brutální vraždou zveřejnili teroristé tento týden. Jeho devětapadesátiletá partnerka přišla o život už při únosu.

Filipínský prezident Rodrigo Duterte se Německu omluvil za to, že bezpečnostní složky nedokázaly rukojmího osvobodit. Dnes jeho mluvčí přislíbil potrestání viníků. "Buďte ujištěni, že tyto šílené činy neujdou trestu," uvedl v prohlášení.

Témata:  Filipíny Německo Islámský stát

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy