Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Blair jednal o spolupráci s Trumpovým zetěm, píší britská média

Tony Blair
Tony Blair
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Londýn - Dle informací bulvárního listu The Mail on Sunday se britský expremiér Tony Blair několikrát setkal se zetěm a poradcem amerického prezidenta Donalda Trumpa Jaredem Kushnerem. Hovořili o možné spolupráci v otázce Blízkého východu.

Blair se s Kushnerem údajně setkal minulý týden v Bílém domě. Od loňského září se oba muži setkali již třikrát. Blairův mluvčí odmítl komentovat "soukromé rozhovory". Blair by podle listu mohl pro Trumpa pracovat jako zvláštní vyslanec pro mírový proces na Blízkém východě.

Jared Kushner, kvůli kterému Trumpova dcera Ivanka konvertovala k judaismu, se stal prezidentovým poradcem pro otázky Blízkého východu. Podle kritiků ale nemá Kushner v této oblasti žádné zkušenosti.

Ačkoliv byl Blair v letech 1997 až 2007 premiérem za levicovou Labouristickou stranu, udržoval velmi dobré vztahy s tehdejším republikánským prezidentem USA Georgem Bushem mladším. Británie se pod Blairovým vedením po boku Spojených států zapojila i do války v Iráku. Jako klíčový důvod k invazi obě země uváděly hrozbu iráckých zbraní hromadného ničení, která se tam ale nenašly.

Témata:  Tony Blair Donald Trump Velká Británie

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 21:35

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin, které pravidelně monitoruje Český statistický úřad (ČSÚ).

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy