Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V jeskyni v Moravském krasu uvízl speleolog, hasiči ho vyprošťovali šest hodin

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Blansko - Hasiči dnes šest hodin zasahovali v jeskyni Nová Drátenická v Moravském krasu, kde uvízl speleolog. Pro muže, který měl zavalené nohy, kolem 18:00 hodin přiletěl vrtulník záchranné služby.

Podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky byl zásah velice komplikovaný.  Kromě hasičů byli na místě i speleologičtí záchranáři. "Speleolog ležel několik stovek metrů daleko od vchodu," uvedl Mikoška.

Podle mluvčí jihomoravské záchranky Hedviky Kropáčkové byl muž při transportu do brněnské fakultní nemocnice při vědomí a jeho stav je stabilizovaný. "Má ale vážná poranění dolní končetiny," uvedla.

Neštěstí se stalo ve veřejně nepřístupné Nové Drátenické jeskyni, která byla objevena až za druhé světové války. Leží poblíž Křtin na Blanensku vedle známé jeskyně Výpustek. Podle původní informace mluvčího hasičů uvízl speleolog právě v jeskyni Výpustek.

Témata:  Jeskyně záchranáři

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy